Блог

Монтаж на душ кабина

Spread the love

 

Монтажът на душ кабината е процес, който има своите особености, със сглобяването и самия монтаж може и да се справите сами, но проблемите могат да възникнат след това при пускането на водата. Затова по-добрият вариант е професионален ВиК специалист да извърши цялостния монтаж на душ кабината, тъй като разполага с необходимите опит и знания.

 

Видове кабини според начина на отваряне на вратата:

С отваряеми врати
С отваряеми врати
С плъзгащи се врати
Със сгъващи се врати
Със сгъващи се врати

 

Според функционалността се делят на:

 

Видове душове според начина, по който се разпръсква водата:

  • Душ панели;
  • Душ колони;
  • С хидромасажни функции.

 

Фундаментални елементи, част от практически почти всяка душ-система:

  • Основно тяло, което предпазва от намокряне останалата част от банята;
  • Поддушово корито, което има за цел да улови водата и да я отведе в канала;
  • Елементи за разпръскване на водата;

Може да има допълнителни екстри, които варират при различните модели.

 

Основно тяло 

Прозрачно е и служи, за да предпазите от намокряне цялата баня.С негова помощ се намалява и опасността от подхлъзване в банята, което може да доведе до сериозни травми или дори смърт. Покривът обичайно е непрозрачен и е изработен от закалено температурно акрилно стъкло. Това стъкло е конструирано на принципа на автомобилните стъкла, за да предпази хората от наранявания и порязвания. 

 

Поддушово корито

Тя събира вече използваната вода и я отвежда в канализацията през сифона, без да се разлива навън и да създава предпоставки за влага и мухъл. По-ниският ценови клас душ кабини използват санитарна пластмаса или фаянс, при по-високия ценови клас коритото може да притежава различни допълнителни екстри и да прави масаж на краката.

 

Система за разпръскване на водата

Душове, пити, струйници имат за задача максимално добро използване на водата. Някои производители залагат на стерео озвучение, сменящо се осветление и различни декоративни украси.

Монтажът на душ кабина изисква предварителна подготовка на зоната, с която да се провери дали стените, към които ще бъде закрепена конструкцията, са равни, защото стените на ъгъла на банята на практика ще заменят стените на душ кабината. Най- известни и познати марки душ кабини на българския пазар са: Roca,Ideal Standart, Fayans, Wellis

 

Цени за монтаж на душ кабина

Цените за монтаж на душ кабина могат да варират в широк спектър. Обичайно точна цена се дава след предварителен оглед.

 

Основни правила при монтаж на душ кабина:

Извършват се с помощта на професионални водопроводни инструменти, които гарантират високо качество на извършената работа.По време на монтажа трябва да се предвиди и подходящ наклон на изтичане на водата. 

Понякога няма как, но ще се случи и неизправност на някой елемент от душ кабината. Може да бъде нещо дребно и елементарно, но, когато човек не разполага с необходимите знания и умения е същинско изпитание. Ремонт на душ батерията и на смесителя за баня са може би едни от най-често срещаните проблеми, тъй като те се случва да се повредят. Повредите по смесителя се дължат на износването на уплътнението в главите или на края на експлоатационния живот на ръкохватките. Също така е възможно да се запуши и цедката или душ питата.